Mijn JavaScript avonturen

JavaScript is samen met HTML en CSS een van de core technologieën van het web en zorgt voor de interactiviteit van je website of web applicatie. Als Front-end developer is het van uiterst belang dat je de basis van deze taal onder die knie hebt.

Vanilla JavaScript

Om mijn Vanilla JavaScript te verbeteren ben ik begonnen met het bouwen van verschillende kleine Vanilla JavaScript web applicaties. De komende periode ben ik van plan om wekelijks een nieuwe applicatie te bouwen en toevoegen aan mijn portfolio. De eerste applicatie die ik heb gebouwd is een invite list en is te vinden onder deze link Invite list. De invite list is gebouwd met Vanilla JavaScript in combinatie met Bootstrap 4 en Stylus.

Secrets of the JavaScript nina

Onlangs ben ik ook begonnen aan een nieuw boek genaamd: Secrets of the JavaScript ninja, second edition, Zie hier. Het is de tweede editie van het in 2008 uitgebrachte Secrets of the JavaScript ninja, en herzien met onder andere ES6, ES7, promises, JavaScript application pitfalls en andere technieken.

React JS

De opkomst van de verschillende JavaScript frameworks, heeft mij enthousiast gemaakt om aan de slag te gaan met React JS. Door middel van de Create react app tool ontwikkeld door Facebook heb ik een basis opzet neergezet, waarmee ik dingen aanpak als styling en routing. Een aantal basis modules die ik heb gebruikt voor de applicatie zijn Styled components, React router 4, React hot loader en React Bootstrap.
Het lijkt mij zeer interessant om in combinatie met React een Headless WordPress applicatie te bouwen, echter zal ik mij voorlopig nog bezig houden met de React basics en wil ik zo snel mogelijk een eerste applicatie toevoegen aan mijn portfolio.
Voor het vergaren van kennis op het gebied van React volg ik onder andere online workshops via Team treehouse, de onlangs uitgebrachte React 16 workshop via leveluptuts.com, React for beginners van Wes Bos en verschillende Youtube channels met betrekking tot React.

JavaScript is een essentiële tool voor elke developer, naar mate je de taal beter onder de knie krijgt des te meer plezier je zult hebben in het schrijven van JavaScript.
Iedereen leert anders dus aan jou om uit te zoeken wat het beste werkt voor jou.